Sutra promocija studije „Život i djelo Rista Trifkovića“

0

ZVORNIK – Studija „Život i djelo Rista Trifkovića“, autora Dušana Zurovca, koju je objavila Matična biblioteka Istočno Sarajevo, biće predstavljena sutra u biblioteci u Zvorniku.
Zurovac je rekao Srni da je promocija zakazana za 12.00 časova, a prisustvovaće joj, osim njega, i direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo LJiljana Knežević i bibliotekar ove ustanove Miljana Macan.

Zurovac se u ovoj knjizi, koja je nastala iz njegove napisane, ali nikad odbranjene i objavljene doktorske disertacije, detaljno osvrće na život i djelo književnika Rista Trifkovića, koji je aktivno stvarao sve do početka rata u BiH.

Prema njegovim riječima, književno djelo Rista Trifkovića veoma je obimno i raznoliko – objavio je pet romana, 15 zbirki pripovijedaka, dvije književno-esejističke knjige. Trifkovićev način opservacije teme je originalan i mnogo je učinio na populizaciji književnosti iz BiH.

Knjigu prati i Trifkovićeva bibliografija, djelo bibliotekara Matične biblioteke Istočno Sarajevo Miljane Macan, koja je priredila i prateću izložbu.

Legat Rista Trifkovića poklon je njegove porodice i čini ga njegova lična biblioteka sa 1.204 knjige, 60 časopisa, te više od 1.000 listova rukopisa, prepiski, isječaka iz novina, izvještaja, ljekarskih nalaza i dokumenata.

Promocija knjige i izložba o Risti Trifkoviću održane su do sada u Kalinoviku, Han Pijesku, Rogatici, a nakon Zvornika uslijediće posjete i drugim gradovima Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare