Sutra projekcija filma „Djetinjstvo i muzika“

0
Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sutra bi trebalo da bude prikazan autobiografski igrani film „Djetinjstvo i muzika“, profesora muzike Branke Vukosav, koja živi i radi u Nevesinju kao nastavnik solfeđa i klavira.

Autor u izjavi Srni kaže da se nakon 20 godina, ovim filmom, vraća na mjesto gdje je provela najljepši dio svog djetinjstva i donosi interesantnu priču prožetu zvucima različitih muzičkih instrumenata i dječijim nestašlucima. „Ta teška prošlost uvertira je za dobru budućnost“, kaže Vukosav.

Ona dodaje da je zbog ratnih dešavanja u BiH morala da sa porodicom napusti svoj dom, kao i većina Srba, i ode u novi život.

„Mijenjali smo mnoga mjesta boravka dok na kraju nismo završili u kolektivnom centru, kao i ostale izbjeglice. Božijom voljom, nikako slučajno, bili smo smješteni u zgradu Osnovne muzičke škole. Djelić atmosfere kako je živjeti pod istim krovom sa izbjeglicama, nastavnim osobljem i muzičkim instrumentima, pokušala sam da prikažem ovim filmom“, rekla je Vukosav.

Cilj filma „Djetinjstvo i muzika“, koji je snimljen u julu u Lukavici i Nevesinju, a koji ima obrazovni karakter, jeste da prikaže ulogu muzike u razvoju mlade ličnosti.

U filmu učestvuju autorkini bivši i sadašnji učenici Nina Golijanin, Lana i Ana Terzić, Đurđica Babić, Nikola Kosović, Jovana Mihić, Vukolaj i Nedeljko Klimenta, kao i sama autorka.

Premijera filma je održana u Gacku, a potom je prikazan u Nevesinju i LJubinju.

Branka Vukosav rođena je 1988. godine u Sarajevu. Osnovnu školu, uporedo sa osnovnom muzičkom školom, srednju muzičku školu, a potom Muzičku akademiju završila je u Lukavici, Istočno Sarajevo.

Organizator projekcije je Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare