Sutra ponovo obustava rada zbog „divljih“ prevoznika

0

Autobuska stanica Pale, u vlasništvu preduzeća „Stanišić“, ponovo će sutra obustaviti rad zbog, kako kažu, nepreduzimanja potrebnih mjera od nadležnih institucija da se spriječe nezakonitosti u oblasti drumskog prevoza putnika, koje se najviše odnose na pojavu neregistrovanih, „divljih“ prevoznika.


Direktor preduzeća „Stanišić“ NJegoš Poljaković rekao je Srni da je ovo treći put kako obustavljaju rad da bi upozorili nadležne institucije da su neregistrovani prevoznici preuzeli prevoz putnika u drumskom saobraćaju i time direktno ugrozili ekonomsku održivost poslovanja Autobuske stanice.

Poljaković je istakao da preduzeće „Stanišić“ već dugo ukazuje na pojavu neregistrovanih prevoznika koji ugrožavaju rad legalnih preduzeća, odnosno autobuskih stanica, posebno kada je riječ o prevozu putnika u međunarodnom saobraćaju, jer je ova pojava najviše izražena na linijama prema Srbiji i Crnoj Gori.

„Posljednjih pet godina smo konstantno upozoravali na ove probleme, ali niko ništa nije preduzeo i zbog toga smo odlučili da obustavimo rad“, rekao je on.

Poljaković ponavlja da će, ukoliko se na terenu situacija ne promijeni u pozitivnom pravcu, istrajati u svojoj odluci da prekinu rad autobuske stranice na Palama od 1. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare