Sutra pomen poginulim borcima na Stanici Pale

0

Na Palama će sutra biti obilježena 31 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“, koji su ubijeni u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.
Zajedno sa saborcima 8. juna 1992. godine poginuo je i njihov komandant Petar Pandurević.

Parastos stradalim vojnicima biće služen u 11.00 časova kod mjesnog spomen-obilježja Stanica na Palama, najavljeno je iz Boračke organizacije Pale.

Iz Boračke organizacije opštine Pale naveli su da je ovo jedan od tragičnih događaja u istoriji Pala, ali i dan sjećanja na herojstvo srpskih junaka koji su dali živote da bi spriječili proboj neprijateljskih snaga.

Pomen za poginule i preminule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata biće služen u okviru manifestacije „Sjećanje na juni 1992. godine“, koju Boračka organizacija opštine Pale organizuje drugi put.

Muslimanske snage napale su 8. juna 1992. godine srpske položaje u trenutku sahrane 45 boraca koji su ubijeni 4. juna u Žepi.

Jake neprijateljske snage pokušale su da probiju oslabljenu odbrambenu liniju na Trebeviću i prodru u dubinu srpske teritorije. U napadu je poginulo 14 boraca ove čete zajedno sa komandantom.

Četa „Petar Pandurević“ formirana je početkom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Imala je 200 boraca, čuvala je srpske položaje na Trebeviću i bila je na brojnim ratištima širom Republike Srpske.

U mjesnoj zajednici Stanica Pala tradicionalno se održava memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen poginulim borcima ove čete i ostalim poginulim borcima sa ovog područja.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare