Sutra počinju “Jahorinski pjesnički susreti”

0

Manifestacija “Jahorinski pjesnički susreti” sutra će povodom Svjetskog dana poezije biti održana na ovoj planini, gdje će premijerno biti predstavljene do sada neobjavljene pjesme autora.
U programu “Jahorinskih pjesničkih susreta” učestvovaće pjesnici Dara Sekulić, Goran Vračar, Nedeljko Zelenović, Željko Grujić, Nedeljko Žugić i Biljana Sladoje Bošnjak, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, koji je organizator skupa.

Učestvovaće i pjesnici Branislav Ilić, Gordana Milošević, Nedeljko Babić, Branko Perić, Rade Radović, Jovanka Stojčinović-Nikolić, Simo Bozalo, Gordana Simeunović i Nikola Mišo Mijatović, uz muzičku pratnju Vladimira Andana i Pere Nikačevića.

Na manifestaciji će biti organizovan razgovor o budućim projektima, kao što je inicijativa da ovi susreti već od iduće godine postanu tradicionalni i prošireni na autore iz cijele regije u vidu svojevrsne pjesničke kolonije.

Ideju o ovim pjesničkim susretima na Jahorini prepoznali su kao značajan projekat u kulturnom, književnom i turističkom smislu Udruženje književnika Republike Srpske, Olimpijski centar Jahorina, Turistička organizacija Istočno Sarajevo i brojne kulturne ustanove iz ove regije, saopšteno je iz Zavoda.

Partneri projekta su Vinarija “Matić” i Planinska kuća “Rajska vrata”, u kojoj će biti održan program sa početkom u 20.00 časova.

Povodom Svjetskog dana poezije, Zavod je osim aktuelnog popusta u svim knjižarama na ovaj dan organizovao i druženja pjesnika iz Banjaluke sa osnovcima.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments