Otvaranjem izložbe slika likovne kolonije Udruženja ljubitelja umjetnosti „Uljup“ na Palama sutra počinje manifestacija „Gospojinske svečanosti“, organizoavna povodom Dana opštine – Uspenja Presvete Bogorodice.

Otvaranje izložbe je planirano za 18.00 časova u Kulturnom centru Pale, saopšteno je iz opštinske uprave.

U nedjelju, 19. avgusta, u 17.00 časova biće održan ski-roler kup „Pale 2018“, a u ponedjeljak, 20. avgusta, u Kulturnom centru Pale članovi Studentskog pozorišta iz ove opštine izvešće predstavu „Večeras Nušić priča“.

Za utorak, 21. avgust, planirano je otvaranje košarkaškog turnira „Pale 2018“ u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, dok će u srijedu, 22. avgusta, članovi Studentskog pozorišta Pale izvešće kabare „Skadarlijska noć“.

Festival frule i folklora „Pale 2018“ biće otvoren 23. avgusta u Kulturnom centru Pale.

U petak, 24. avgusta, u 12.00 časova planirano je otvaranje „Piksi kup“-a na sportskim terenima hotela „Bistrica“, a u 19.00 časova je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira „Bogdan Boća Lučić“ na sportskom terenu „Stanica“ na Palama.

Za subotu, 25. avgust, u 09.00 časova ispred centra „Peki“ najavnjen je start Biciklističke ture „Jahorina 2018“, u 12.00 časova turnir u ženskoj odbojci „Pale 2018“.

Istog dana, u 19.00 časova, najavljen je defile kulturno-umjetničkih društava, a u 20.00 časova Festival frule i folklora „Pale 2018“.

Programom „Gospojinskih svečanosti“ predviđeno je da u nedjelju, 26. avgusta, budu održani Dani meda i ljekobilja, završnica turnira u ženskoj odbojci, a u večernjim časovima Milan Dimić će izvesti monodramu „Ima neka tajna veza“ posvećena Dušku Trifunoviću.

Svečana sjednica Skupštine opštine Pale biće održana u ponedjeljak, 27. avgusta, u 19.00 časova, nakon čega će nastupiti grupe „Katera” i „Amadeus bend“.

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena Arhijerejska liturgija u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen obilježju.

U 12.00 časova je planirano lomljene slavskog kolača i ručak u salonu „Stanišić“, a u večernjim časovima planiran je koncert grupe „Riblja čorba“.

Gospojinske svečanosti se završavaju 29. avgusta koncertom Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da li će se barem u ove dane slavlja i svečanosti Pala, kada se očekuje i veći dolazak gostiju i posjetilaca, koliko-toliko urediti i očištiti šetalište i trg od korova, dovesti u red zapuštena fontana, park i klupe…, a posebno lijep ambijent će biti pogled na stovarište građevinskog materijala i mašina ispred Autobuske stanice, za goste koji budu na ručku u salonu „Stanišić“ i koji ovih dana budu došli u Pale…