Sutra počinje „Zvorničko ljeto“

0

ZVORNIK – Tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto 2016“ održavaće se od sutra do 8. avgusta, uz bogat kulturni, zabavni i sportski program, koji će biti realizovan na gradskoj plaži, LJetnoj pozornici „Kasina“, Domu omladine i drugim gradskim lokacijama.
Na otvaranju 17. „Zvorničkog ljeta“ koncert će održati Haris DŽinović, a narednih dana nastupiće „OK Bend“, „Teška industrija“, Aleksandra Radović, „Atomsko sklonište“, dok će koncertom Ane Bekute manifestacija biti završena.

U okviru dnevnih događaja sadržaj „Zvorničkog ljeta“ biće organizovani skokovi sa mosta u Drinu, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, „Zvornički kotlić“, prodajna izložba rukotvorina, „Etno-tržnica“, susret Zvorničana i Malozvorničana na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, „LJudi i mostovi“, memorijalni šahovski turnir Boro Vukajlović, te „Bioskop na otvorenom“, kao i predstave „Pozorišta mladih Zvornik“ i „Zvorničkog dramskog pozorišta“.

Završnog dana manifestacije, 8. avgusta, po posebnom programu biće obilježena slava grada Zvornika, Sveta Petka Trnova.

Sveta liturgija biće služena u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu, a večernja služba u Crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, nakon čega će proći litija kroz grad, dok će lomljenje slavskog kolača biti upriličeno na platou ispred objekta „Kasina“.

U večernjim časovima 8. avgusta na gradskoj plaži koncert će održati Ana Bekuta, čime će biti zatvoreno ovogodišnje „Zvorničko ljeto“.

U okviru pratećeg programa biće realizovani višednevni Omladinski kamp, likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“, mini sajam knjiga, kao i Dječiji dani u okviru kojih će biti održana predstava, veče recitacija, likovna radionica i dječije igre.

Tradicionalno biće realizovana i Drinska regata koju zajedno organizuju gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik, kao i sportski događaji, i to ulični basket, te fudbal i odbojka na pijesku.

Prije otvaranja manifestacije „Zvorničko ljeto“, gradonačelnik Zoran Stevanović će simboličnim presijecanjem vrpce na srednjovjekovnoj gradskoj kapiji u Zvorniku otvoriti kapije grada, a povodom sticanja statusa grada.

U petak, 5. avgusta, neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“ zbog obilježavanja Dana sjećanja na prognane i stradale Srbe.

Organizator i pokrovitelj tradicionalnog „Zvorničkog ljeta“ je grad Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare