Sutra počinje “Infoteh – Jahorina 2012”

0

Na Jahorini će sutra početi Međunarodni naučno-stručni skup “Infoteh – Jahorina”, za koji je iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija prijavljeno 290 radova iz Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Švedske i Njemačke.
Međunarodni naučno-stručni skup “Infoteh-Jahorina”, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet iz Istočnog Sarajeva, svečano će otvoriti pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić.

“Tokom skupa će biti izloženo oko 250 radova, od čega 44 studentska. Pomoć u organizaciji ovog skupa na Jahorini pružili su i elektrotehnički fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke i Podgorice”, rekao je Srni predsjednik Organizacionog odbora “Infoteha-Jahorina” i dekan Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo Zoran Ljuboje.

On je naglasio da će Plenarna sjednica “Infoteha” biti posvećena temi “Akvizicija i skladištenje biometrijskih podataka, iskustva iz BiH i Srbije”, a da će tokom radnog dijela biti diskutovano o temama “Računarski sistemi i softver”, “Komunikacijski sistemi i tehnologije”, “Energetski sistemi”, “Proizvodni sistemi”, “Sistemi upravljanja” i “Elektronski sistemi”.

Međunarodni naučno-stručni skup “Infoteh – Jahorina” biće održan u hotelu “Bistrica”, a trajaće do 23. marta.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments