Sutra počinje program pripreme djece za polazak u školu

0

Dječiji centar „Bubamara“ na Palama i ove godine organizuje tromjesečni program pripreme djece za polazak u osnovnu školu u školskoj 2016/2017. godini koji počinje sutra i traje do 1. juna, rekla je Srni direktor Slavka Brezo.
Brezo je istakla da će u Dječijem centru „Bubamara“ program pripreme za polazak u osnovnu školu pohađati 90 djece, a u Osnovnoj školi „Mokro“ 15 djece.

„To je tromjesečni pripremni program pred polazak u školu, koji će trajati do 1. juna, a djeca će biti podijeljena u grupe koje će raditi svaki radni dan po tri časa“, istakla je Brezo i dodala da će djecu pokušati da uključe u sve projekte koje provode u Centru među kojima je i učenje engleskog jezika.

Prema njenim riječima, cijena je 30 KM mjesečno, dok je besplatno za višečlane porodice sa troje i četvoro djece.

Ona je naglasila da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske snosi troškove obezbjeđivanja tri vaspitača u Dječijem centru „Bubamara“ koji su bili na Birou za zapošljavanje, dok je Centar za djecu u Mokrom obezbijedio jednog svog volontera.

Brezo je napomenula da je resorno ministarstvo obezbijedilo potrebna sredstva za rad.

Ona je istakla da od septembra prošle godine imaju i 30 djece predškolskog uzrasta na cjelodnevnom boravku, koja će u obdaništu boraviti do jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare