Sutra počast palim borcima

0

SOKOLAC – Dan formiranja Petog korpusa Vojske Republike Srpske biće obilježen sutra parastosom za poginule i umrle borce ovoga korpusa u manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji kod Sokoca, saopšteno je iz Boračke organizacije opštine Sokolac. Parastos će početi u 11. 00 časova, u hramu na čijim su unutrašnjim zidovima upisano imena 4 000 boraca Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Nakon parastosa, u 12.00 časova biće položeni vijenci na spomen-obilježje ispred zgrade Skupštine opštine Sokolac, na koje su upisana imena blizu 1000 poginulih boraca ove regije iz proteklog rata.

Prema programu manifestacije, u 12.30 časova biće položeni vijenci na Vojničkom spomen groblju „Mali zejtinlik“ u Sokocu na kome je sahranjeno 956 boraca ove regije poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svečani ručak zakazan je za 13.00 časova u Parohijskom domu.

Na ovu svečanost pozvani su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokoć, predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Dražen Perendija, kao i biviši komandanti Petog korpusa Svetozar Andrić, Dragan Lalović, Dragan Josipović i drugi.

Očekuje se prisustvo komandanata brigada Korpusa, boraca, načelnika susjednih opština, porodica poginulih boraca i drugih gostiju.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare