Sutra parastos za borce čete „Petar Pandurević“

0

U naselju Stanica na Palama sutra će biti obilježena 21 godina od pogibije 14 boraca čete „Petar Pandurević“ u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da je 8. juna 1992. godine prilikom podmuklog, perfidnog i kukavičkog napada muslimanskih snaga na oslabljene srpske položaje na Trebeviću poginulo 14 boraca, pripadnika čete „Petar Pandurević“.

„Nakon 4. juna 1992. godine, kada je izvršen napad u Žepi u kojem je poginulo 45 srpskih boraca, 8. juna je bila njihova sahrana. Linije na srpskim položajima na Trebeviću bile su oslabljene što je neprijatelj iskoristio na kukavički način i izvršio napad“, naglasio je Parađina.

On je istakao da neprijatelj nije uspio da provede mučki i kukaviči plan, jer je bio spriječen herojskim otporom pripadnika čete koja je nosila ime Petra Pandurevića, koji je i sam junački poginuo u tom napadu.

Parađina je rekao da je 1992. godine, organizovanjem srpskog nacionalnog korpusa i hrabrošću srpskih boraca, spriječen planirani treći genocid nad Srbima u 20. vijeku.

„Ne bi danas bilo ni ovoliko Srba da nije bilo hrabrih boraca koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske“, istakao je Parađina.

Iz Boračke organizacije Pale saopšteno je da je parastos i polaganje vijenaca planirano za 10.00 časova, nakon čega će biti odigrana finalna utakmica Memorijalnog turnira čete „Petar Pandurević“, koji je počeo 4. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare