Sutra otvaranje izložbe slika sa „Art simpozijuma Jahorina“

0

Izložba umjetničkih radova, nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji „Art simpozijum Jahorina“ od 2003. do 2022. godine, biće otvorena sutra na Palama.

Osnivač i umjetnički rukovidilac „Art simpozijuma Jahorina“ Lazo Savić izjavio je Srni da će izložba slika biti otvorena u okviru festivala „Sarajevska zima“ i trajaće 10 dana.

Savić je naveo da će biti predstavljena djela četrdesetak umjetnika iz Srbije, Japana, Kine, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske koji su u različitim tehnikama, poput akvarela, savremene kompjuterske grafike, skulptura, ulja i akrilika na platnu interpretirali ljepote Pala i Jahorine.

Otvaranje izložbe slika zakazano je za 13.00 časova u holu Ekonomskog fakulteta.

Međunarodna likovna kolonija „Art simpozijum Jahorina“ osnovana je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra „Jahorina“ i uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajeva Predraga Lasice.

Manifestacija se održava s ciljem afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoja ekološke svijesti, kao i podsticaja turizma, kako u Republici Srpskoj, BiH, regionu tako i svijetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare