Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава сутра Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије у оквиру којег је предвиђен одлазак до Великог парка у Сарајеву гд‌је су 1992. године убијена осморица заробљених припадника ЈНА.

Полазак до Великог парка у Сарајеву предвиђен је у 10.00 часова испред Цркве светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву, гд‌је ће по повратку из Сарајева у 11.30 часова бити служен помен несталим Србима.

Испред Спомен-костурнице у Миљевићима вијенци ће бити положени у 12.00 часова, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла на дан када су 1992. године убијена осморица припадника ЈНА, што је било прво масовно убиство Срба у Сарајеву у протеклом рату.

У Великом парку су убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђоковић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драган Викић, те Јусуф Пушина, Нермин Узуновић и Младен Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare