Sutra obilježavanje Dana boraca

0

Parastosom za borce poginule tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, polaganjem cvijeća i svečanom akademijom na Palama će sutra biti obilježen Dan boraca, odnosno 20 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske, najavljeno je iz Boračke organizacije ove opštine.


Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina izjavio je Srni da je Dan boraca datum kada se treba sjetiti onih koji su najzaslužniji za stravanje Republike Srpske i odbranu srpskog naroda.

On je rekao da Boračka organizacija Pale svake godine, povodom ovog dana, poziva učenike osnovnih škola da kroz literarne i likovne radove obrade temu iz ratne prošlosti.

„Predstavnici Boračke organizacije, kao članovi žirija, ocjenjuju radove i na svečanoj akademiji dodjeljuje skromne poklone najboljim učenicima i njihovim nastavnicima“, naveo je Parađina i dodao da na ovaj način nastoje da njeguju vrijednosti odbrambeno-otadžbinskog rata kroz buduće naraštaje.

Parađina je istakao da je Boračka organizacija Pale, kroz program stambenog zbrinjavanja, još prije dvije i po godine stambeno zbrinula sve iz prioritetnih grupa, te dodao da će dio korisnika uskoro dobiti bespovratna sredstva za rješavanje tog pitanja.

„Najsloženije pitanje kojim se bavimo odnosi se na zapošljavanje djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Oni moraju biti prioritet i obaveza i lokalne zajednice i republičkih institucija, jer su njihovi očevi dali živote i dijelove tijela za Republiku Srpsku“, istakao je Parađina.

U crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Palama sutra u 10.30 časova biće služen parastosa poginulim borcima, dok će u 11.00 časova biti položeni vijenci na spomen-obilježje. Svečana akademija biće održana u Kulturnom centru sa početkom u 11.30 časova.

Organizator obilježavanja Dan boraca je Boračka organizacija Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare