Sutra nastavak vakcinacije osoba starijih od 65 godina

0
Ilustracija

Dom zdravlja Pale nastaviće sutra vakcinaciju lica starijih od 65 godina protiv virusa korona, a pripremljeno je 350 doza ruske vakcine „sputnjik ve“, rekao je Srni koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović.

Navodeći da će vakcinacija početi u 8.00 časova, Tanović je naglasio da su spremne i 703 doze vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“ za revakcinaciju.

„Juče smo vakcinisali 81 lice vakcinom američkog proizvođača `Fajzer`, od kojih je 36 osoba starijih od 65 godine, te 45 prosvjetnih radnika sa područja opštine Pale“, istakao je Tanović.

On je dodao da bi u paljanskom Domu zdravlja revakcinacija lica vakcinisanih u prethodnom periodu trebalo da bude završena do 20. juna.

Prema njegovim riječima, ova ustanova do sada je vakcinisala 1.894 sugrađanina, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

„Vakcinisani su radnici Dom zdravlja Pale, korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica `Natura`, kao i prosvjetni radnici sa područja ove lokalne zajednice“, navodi Tanović.

Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva za vakcinaciju su zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u staračkim domovima, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare