Sutra nastavak potrage za Miloradom Baltom

0

Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite i drugih službi sutra ujutro će nastaviti potragu za Miloradom Baltom, koji je 12. oktobra nestao na području Istočnog Starog Grada. U potrazi će učestovati ekipe policije Republike Srpske, Gorske službe spasavanja „Jahorina“, Federalne uprave Civilne zaštite za potragu i 100 pripadnika Oružanih snaga BiH, kao i lovci, radnici Šumskog gazdinstva „Romanija“ i lokalno stanovništvo.

Pojačanje u potrazi činiće i dodatni deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite, kao i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite sa psima za potragu, a kontaktiran je i Helikopterski servis Republike Srpske, saopšteno je danas iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Republička uprava Civilne zaštite navodi da je posredno tražila uključivanje u ovu akciju i timova iz Hrvatske sa psima za potragu.

„Prema pravilima EU za angažovanje resursa za potragu iz zemalja EU, neophodno je prethodno dostaviti dokaze o bezbjednosti uključujući detaljno mapiran teren sa akcentom na ažuriranu i detaljnu kontaminiranost minama. Taj posao na nivou zajedničkih institucija BiH radi `BH MAK`“, navodi se u saopštenju Republičke uprave Civilne zaštite.

U saopštenju se ističe da su nepovoljni meteorološki uslovi proteklih dana dodatno otežavali potragu.

Potraga bi trebalo da počne sutra u 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna / foto: Bulozi, Vučja Luka)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare