Sutra izložba „Živi sjećanje“ i koncert „Srpska u srcu“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, u saradnji sa Novinskom agencijom Republike Srpske – Srna, povodom proslave Dana Republike Srpske, organizovaće sutra foto-dokumentacionu izložbu „Živi sjećanje“, a sljedećeg dana i koncert „Srpska u srcu“.

Direktor Kulturnog centra Mladen Janković istakao je da ovaj centar i Srna žele da daju doprinos dostojanstvenom obilježavanju Dana Republike Srpske, tako da će na izložbi biti predstavljeni brojni artefakti – fotografije, knjige i faksimili dokumenata koji svjedoče o rađanju i stvaranju Republike Srpske i borbi srpskog naroda za slobodu, čast i dostojanstvo.

Janković je Srni rekao da će izložba biti otvorena nakon svečanog defilea ulicama Istočnog Novog Sarajeva, a uoči koncerta Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

On je posebnu zahvalnost izrazio novinarima Srne koji su se potrudili da obezbijede niz dokumenata, fotografija i knjiga čiji su autori i sadašnji i bivši radnici Agencije, kao i njihovi bliski prijatelji i saradnici.

„Nažalost, neki od njih više nisu među živima, pa smo na ovaj način željeli da odamo počast i njima i svim srpskim patriotama, borcima i civilima, koji su život ili dijelove tijela ugradili u temelje otadžbine“, ističe Janković.

Izložba foto-dokumentacije „Živi sjećanje“ biće otvorena sutra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova.

Narednog dana, s početkom u 19.00 časova biće održan koncert koji sadrži elemente poetsko-muzičkog recitala pod nazivom „Srpska u srcu“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare