Sutra izložba „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“

0
Matična biblioteka Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – U Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo sutra će biti otvorena izložba „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“, koju će zainteresovani moći vidjeti do 12. februara.

Izložba, koju su kreirali stručnjaci „Kuće Ane Frank“ iz Amsterdama sa ciljem da se koristi u bibliotekama, realizuje se na prijedlog mreže „Teraforming“ i u saradnji sa Srednjom školom „28. juni“ Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Izložba treba da, kroz upoznavanje sa životom porodice Frank i Anom, kao mladom osobom koja se sa teškim životnim okolnostima nosila kroz čitanje knjiga i pisanje dnevnika, učenike upozna sa osnovnim istorijskim činjenicama u vezi sa Holokaustom, te da ih inspiriše da i sami više pišu i čitaju.

Izložba je predstavljena širom svijeta, a prevedena je na 13 jezika, među kojima su arapski, francuski, španski, portugalski, ruski i njemački.

U okviru projekta „Dani sjećanja“, stručnjaci „Teraforminga“ su izložbu preveli na srpski jezik i prilagodili za rad sa učenicima uzrasta od 10 do 15 godina.

Tokom 2015. i 2016. godine, izložba „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“, sa velikim uspjehom je predstavljena u 45 biblioteka širom Srbije, a prošle godine izlagana je i u bibliotekama Republike Srpske.

U okviru sutrašnje izložbe u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo biće predstavljen i projekat učenika Srednje škole „28. juni“, „Stratišta – mjesta koja ne smijemo zaboraviti“ koji su strpljivo istraživali stradanja njihovih predaka u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Otvaranje izložbe zakazano je za 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments