Sutra akcija “Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan”

0

“Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” je naziv za veliku volontersku akciju sadnje drveća u Bosni i Hercegovini. Ova akcija je posvećena prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sađenju drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima i sl.

Akcije čišćenja su realizovane uz veliku pomoć partnera, sponzora i prijatelja projekta “Let’s Do It“, te uz nesebičnu pomoć i podršku volontera. Ideja za akciju “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava zemlje.

Šume su svakodnevno izložene nelegalnim sječama, u šume se već godinama nepropisno odlažu velike količine otpada, šume nisu dovoljno dobro sistemski zaštićene od napada patogena i štetnih insekata, velike površine šuma su minirane (više od 100.000 ha).

Akcija u Istočnom Sarajevu će se sprovesti u ponedjeljak 28.10.2013. na lokalitetu Saračevih polja na Ravnoj planini. Zakazano okupljanje volontera u Lukavici je ispred Srednje škole 28. juni u 07.30 časova. U Palama ispred TC Bartula u 8 i 15 časova. Organizovan je prevoz, sendviči i alat. Broj mjesta je ograničen.

Sadnice je obezbijedilo Šumsko gazdinstvo Jahorina Pale.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments