Susret porodica poginulih i nestalih na Ravnoj Romaniji

0

SOKOLAC – Predstavnici organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo, Sokolac, Bratunac i Srebrenica organizovali su danas susret na Ravnoj Romaniji, gdje je u manastiru Svetog Georgija služen pomen za nestale i poginule borce i civile sa područja Sarajevsko-romanijske regije.


Predstavnici organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca i Srebrenice položili su vijence na Centralni krst na vojničkom spomen groblju u Sokocu.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirjana Cabo rekla je Srni da se još traga za 394 nestala lica sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Sokolac Mitra Tabaković rekla je da se ovo okupljanje organizuje u okviru projekta psiho-socijalne podrške porodicama nestalih i poginulih boraca i civila.

„Darovati život, stvoriti slobodu i osigurati budućnost mogu samo hrabri sinovi i roditelji“, istakla je Tabakovićeva i dodala da će ovakvi susreti postati tradicionalni.

U ovim organizacijama ističu da im crkva i molitva pomažu u prevazilaženju tuge i teškoća sa kojima se porodice susreću.

Joka Prorok iz Trnova u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila je muža, mnogo rodbine i prijatelja, ali utjehu nalazi u molitvi i druženju sa ljudima slične sudbine.

„U hramu smo na čijim zidovima je ispisano 4.000 imena boraca poginulih na široj Sarajevsko-romanijskoj regiji za Republiku Srpsku. Danas se naši političari prepiru i ne biraju riječi jedni za druge, umjesto da su došli da se poklone sjenima poginulih u ovom manastir“, rekla je Prorokova.

Predstavnici organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo, Sokolac, Bratunac i Srebrenica danas su posjetili i manastir Dobrun i Andrićgrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare