Susret književnika iz BiH i regiona

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Sarajevo danas će biti održano književno veče u okviru projekta „Pisci za budućnost“ na kojem će učestvovati književnici Dušan Gojkov i Dušan Varićak iz Srbije, te Danijel Gatarić i Neven Mehinagić iz BiH.


Ovom kulturnom događaju prisustvovaće i učesnici konkursa za nedovršenu priču koji je otvoren za mlade od 14 do 29 godina iz BiH i susjednih zemalja.

Konkurs je dio projekta koji obuhvata i književnu manifestaciju „Dani sa piscima“ u 17 gradova u BiH, u saradnji sa bibliotekama iz Banjaluke, Prijedora, Cazina, Broda, Gradačca, Čelića, Ugljevika, Rudog, Mrkonjić Grada, Travnika, Visokog, Žepča, Goražda, Istočnog Sarajeva, Tešnja i Sokoca.

Književno veče se održava u okviru projekta „Pisci za budućnost“ koji realizuje Balkansko književno društvo, saopšteno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Cilj ovog projekta jeste da doprinese povećanju kulturnog standarda u BiH i zemljama regiona, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja.

Balkansko književno društvo realizuje ovaj projekat u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i UN, a koju implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO.

Projekat „Dijalog za budućnost“ finansira se sredstvima Kancelarije UN za podršku izgradnji mira.

Balkansko književno društvo osnovano je 2004. godine zbog potrebe povratka jedinstvenog kulturnog prostora Balkana koji je usljed ratnih dešavanja devedesetih godina prošlog vijeka bio nepovezan.

U proteklim godinama objavljeni su radovi više od 1.000 autora sa prostora Balkana i dijaspore, čije radove u toku jednog mjeseca pročita ili prelista više od 50.000 ljudi.

Početak književne večeri, koju organizuje Matična biblioteka Istočno Sarajevo, zakazan je za 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare