Suprug Milan: Dijete mrtvo rođeno

0

ZVORNIK – Milan V, suprug žene iz Zvornika koja je osumnjičena za čedomorstvo, rekao je novinarima da je dijete bilo mrtvo rođeno, te da je zbog stanja u kome se nalazila njegova supruga i činjenice da su dva puta gubili djecu, bebu odnijela i bacila u rijeku Drinu.
„Očekivali smo rođenje djeteta u martu, ali je zbog nastalih bolova supruga otišla kod doktora noću oko 00.30 časova. Vratila se sva krvava rekavši da joj je pukla cista, ne govoreći ništa o porođaju“, rekao je Milan novinarima u Zvorniku.

On je dodao da je sve saznao tek sutradan u policiji, tvrdeći da mu supruga nije smjela reći jer nije znala kako će reagovati.

„Da sam te večeri kad je osjetila bolove krenuo sa njom sve bi bilo drugačije. Da je makar neko u to vrijeme kada je počeo porod na ulici naišao bio bi svjedok ove priče“, rekao je Milan i dodao da je važno da je beba pronađena kako bi se izvršila obdukcija.

Podsjetivši da im je prvorođenče umrlo 2004. godine, kada je supruga bila u sedmom mjesecu trudnoće, nakon čega je sahranjeno, Milan je rekao da supruga nije mogla da prolazi kroz istu situaciju i „gleda sićušnu bebu u kutiji u kojoj je ponovo sahranjuje“.

Ističući da su u međuvremenu dobili kćerku i sina, Milan je rekao da je četvrti porod prerano prekinut.

„Zbog zdravstvenih problema supruge izgubili smo i tu bebu. Sve nam je to teško palo i želim da sa svima podijelim ovu priču jer me u Zvorniku svi znaju“, rekao je Milan i dodao da svima želi da kaže istinu.

Prema njegovim riječima, uvijek su bili zajedno, a supruga se prema djeci uvijek odnosila majčinski.

Tijelo bebe su, nakon dojave ribara, iz rijeke Drine izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik uz nadzor policije.

Portparol Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar rekao je da je, u dogovoru sa nadležnim tužiocem, majka S.V, osumnjičena za čedomorstvo, nakon saslušanja puštena kući, ali da se rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavlja.

Obdukcija tijela bebe, koju je majka nakon porođaja bacila u Drinu, trebalo bi da pokaže da li je dijete rođeno živo ili mrtvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare