Sunce privuklo građane, otvorene bašte kafića

1

Aprilsko sunce izmamilo je građane napolje, a radnici ugostiteljskih objekata na Palama uslužili su goste nakon što je dozvoljen rad ljetnim baštama ovih objekata.

U suncem obasjanim baštama kafića teško se može pronaći slobodan sto.

Republički štab za vanredne situacije juče je dozvolio rad ljetnih bašta uz strogo poštovanje epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona, a od četvrtka, 8. aprila, uslijediće potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vidi se kako se mjere postuju. Sve razmaci od 2m izmedju stolova, svi maske nose, jedna osoba na 4m kvadratna itd itd. …A tek sto ce vec od petka razni Donovi,Mistici,Kafanice biti dupke puni, 3-5 puta vise gostiju od kapaciteta(o neki preporucenom broju je suvislo i govoriti), pojedinci nastviti raditi i nakon 22h a inspekcija ne daj Boze ni na kilometar ne smije prici(da ironioja bude veca Policijska uprava gleda direktno na sve te objekte), iluzorno je ocekivati da necemo imati svaki dan po jednu sahranu nekog kome je virus glave dosao. Imacemo ih po 4-5. A ovi politicari se igraju mjera pa ni sami ne znaju sta ce. Pustite lijepo sve, pa ko prezivi pricace. Sto se nesto donosi kad se ne primjenjuje.Pogotovu kad u nasoj opstini svi sve znaju, a se svi prave ludi a jos vise slijepi.