Šumsko gazdinstvo treba redovno da izdvaja 10 odsto

0

SOKOLAC – Opštinska boračka organizacija Sokolac saopštila je povodom protesnog skupa održanog u utorak, 18. aprila, da jedino stoji iza zahtjeva da Šumsko gazdinstvo „Romanija“ Sokolac svoju zakonsku obavezu od 10 odsto od prodaje šumskih sortimenata redovno izmiruje prema lokalnoj zajednici.
Iz Boračke organizacije obrazlažu da podržavaju taj zahtjev jer se iz budžeta lokalne zajednice izdvajaju jedina sredstva za boračku populaciju, što znači i iz pomenutih sredstava.

U saopštenju se ističe da je na skupu 18. aprila iznijet netačan stav da Opštinska boračka organizacija podržava taj protest i da stoji iza interesa pojedinaca koji su organizovali skup.

„Kad organi Boračke organizacije procijene da treba da izađemo na proteste da bi zaštitili svoje interese, jer nijedan drugi način ne daje rezultate, onda ćemo mi organizovati proteste i pozvati kompletnu boračku populaciju da se izborimo za naše interese“, navodi se u saopštenju.

Iz Boračke organizacije ističu da se ova organizacija nikada neće svrstavati ni miješati niti boriti u interesu nijedne političke partije, niti će podržavati lične interese pojedinih drvoprerađivača jer je „dobro poznat njihov odnos prema boračkoj populaciji, a pogotovo prema ljudima koji rade kod njih, pod kojim uslovima rade, koji je broj prijavljenih radnika i kakva su im primanja i uslovi rada“.

„Pozivamo sve porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, a posebno demobilisane borce da nikada ne nasjedamo na ovakve provokacije i podržavamo borbu za nečije lične interese, jer smatramo da većinu nas ne treba na proteste da zovu oni sa dubokim džepovima i u vozilima i kamionima u vrijednosti preko 100.000 evra, iz svojih stanova po Beogradu gdje i oni i djeca im žive i čija je imovina milionska“, ističe se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare