Šume RS: Smjena Bulajića i Vukovića do Dana pobjede

0

SOKOLAC/VLASENICA – Direktor „Šuma RS“ Srđan Ljubojević sprema smjenu direktora šumskih gazdinstava u Vlasenici i Sokocu Igora Vukovića i Rajka Bulajića jer ta preduzeća godinama grcaju u gubicima, saznaje Press RS.

Prema tvrdnjama našeg sagovornika odlično upućenog u stanje poslovanja ovog javnog preduzeća, Ljubojević je polovinom prošle sedmice imenovao prinudnu upravu u šekovićkoj šumariji koja posluje u okviru ŠG „Birač“ iz Vlasenice, što je prvi korak za uklanjanje Igora Vukovića sa direktorske pozicije u tom gazdinstvu.

Naš sagovornik tvrdi da će Vuković i Bulajić odleteti iz fotelja prije 9. maja kada ističe šestomjesečni rok koji je Vlada RS dala direktorima šumskih gazdinstava da izvuku preduzeća iz gubitaka.

On podsjeća da je Vlada RS 9. novembra prošle godine u Rogatici održala tematsku sjednicu o stanju u šumarstvu sa koje je poslata jasna poruka da će biti smjenjeni direktori šumskih gazdinstava koja budu poslovala sa gubitkom.

– Pored Vukovića i Bulajića, koje samo čudo može zadržati na direktorskoj funkciji, iz fotelja će letjeti i direktori šumskih gazdinstava u Palama i Gradiški Goran Stanić i Veselko Lazić. Ali za sada je najbliži smjeni Igor Vuković, što potvrđuje činjenica da je Ljubojević prije par dana imenovao prinudnu upravu u šumariji u Šekovićima i poslao Radu Dangubića i Nenada Samardžiju iz direkcije „Šuma RS“ u Sokocu da tamo srede stanje.

Smjenu Igora Vukovića je tražio i načelnik Šekovića Momir Ristić i sigurno će biti smjenjen. Vukovića je sa direktorske funkcije hteo da smjeni i bivši direktor Neđo Ilić, ali komisija koja je krenula u Vlasenicu da smjeni Vukovića vratila se sa pola puta. Neđo Ilić je imao i odobrenje Igora Radojičića kao predsjednika kadrovske komisije SNSD-a da smjeni Vukovića, tako da nikome nije jasno kako je on ostao u fotelji – objašnjava naš sagovornik.

(www.palelive.com / Press.rs)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare