Šulić: „Jahorina ultra trejl“ promoviše prirodu, sport, kulturu

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srske Denis Šulić rekao je da se međunarodnom trkom „Jahorina ultra trejl“ promoviše Jahorina i Republika Srpska jer je za turizam bitan pozitivan marketing, što takmičari i čine.

„NJih 550 koji učestvuju na takmičenju poslaće pozitivne utiske sa Jahorine i tako poslati lijepu sliku Republike Srpske. Oni će sigurno biti najbolji ambasadori našeg turizma“, izjavio je Šulić novinarima prije proglašenja pobjednika u mini i midi trci „Jahorina ultra trejla“.

Šulić, koji je istrčao trejl na 30 kilometara zajedno sa direktorom Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejanom LJevnaićem, rekao je da mu je drago što je uspio, s obzirom da je uvijek bio učesnik u polumaratonima ili trci na 10 kilometara u ravnici, pa je zadovoljstvo bilo posebno, te da su skupa pokazali timski duh.

U midi trci na 30 kilometara prvo mjesto osvojio je Đuro Borbelj, drugo Slavko Panić i treće Aleksandar Mijatović.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Aja Kozinc, druga je nacilj stigla Mina Kosanović, a treća Rebeka Petrovčić.

Pobjednik mini trke na 10 kilometara je Boris Stanojević, drugo mjesto je osvojio Sanel Uzunović, a treće Darko Topalović.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Nevena Jovanović, drugo Jovana Bojić, a treće Asja Ćehur.

LJevnaić je istakao da je trka bila fenomentalna i zahvalio Šuliću sa kojim je započeo i završio midi trku, čime su pokazali timski duh.

„Trči se kroz prelijepe predjele Jahorine. Cilj nam je da su takmičari zadovoljni i zbrinuti, svih njih 550 jer će biti naši ambasadori koji će ići po cijelom svijetu i promovisati Jahorinu“, istakao je LJevnaić.

On je dodao da je cilj trke „Jahorina ultra trejl“ da spoji ljude sa prirodom, da se promoviše planina, sport, kultura, ljubav prema životinjama, s obzirom da su trke „pet frendli“.

Prema njegovim riječima, „Jahorina ultra trejl“ je postao brend broj jedan u Republici Srpskoj, svake godine ima sve više učesnika.

On je dodao da je riječ o velikoj i odgovornoj organizaciji, te čestitao svima koji su tome dali doprinos.

LJevnaić je naveo da će epilog ovogodišnjeg takmičenja biti 30. septembra, u okviru masters trke, a za čije će učešće pozivnicu dobiti 10 takmičara sa ultra trke i pet takmičara iz maksi trke.

Pobjednik masters trke dobiće automobil novu „škodu fabiju“.

LJevnaić je rekao da će masters trka krenuti iz nacionalnog parka „Sutjeska“ u Dolini pionira i učesnike će trasom voditi preko planina do Jahorine.

Predstavnik Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Dragan Jakić čestitao je Olimpijskom centru za odličnu organizaciju „Jahorina ultra trejla“, kao najznačajnijeg događaja u ljetnom periodu na planini.

„To je velika promocija Jahorine kao turističke destinacije, zdravog života i prirode. Nadam se da će biti sve masovnija i na najbolji način predstaviti Jahorinu i Republiku Srpsku na mapi regiona“, istakao je Jakić.

Takmičar influeser Milan Kačanski rekao je da je prvi put trčao jahorinskim predjelima, da je na nekoliko mjesta morao zastati i fotografisati prelijepe prizore, te zahvalio organizatoru za poziv.

Međunarodna trka „Jahorina ultra trejl“ okupila je 550 takmičara u četiri trke – mini na 10 kilometara, midi 30 kilometara, maksi trka na 70 kilometara i ultra trka duga 140 kilometara.

Ultra trka krenula je protekle noći iz Višegrada, gdje se spajaju rijeka Drina i Rzav, a maksi jutros u 8.00 iz Rogatice. Organizatori očekuju uskoro prve takmičare na Jahorini.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare