Sugrađanima poklonila koncert klasične muzike na harmonici

0

ZVORNIK – Zvorničanka Bosiljka Kulišić, koja živi i radi u Švajcarskoj, održala je u zvorničkom Domu omladine koncert klasične muzike na harmonici, a na repertoaru su bile kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Đirolama Freskobaldija, Tošia Hosokave, Krištofa Olčaka, Leoša Janačeka, Sofije Gubajduline i Žan-Filipa Ramoa.

Kulišićeva je koncert, kako je rekla Srni, poklonila rodnom gradu.

„Poslije dvije godine došla sam u Zvornik i radujem se da se sretnem i sa školskim drugovima i ljudima ovdje“, rekla je Kulišićeva, koja je u srijedu održala i koncert u Šapcu gdje njen brat Danilo pohađa Srednju muzičku školu na odsjeku klavir.

Bosiljka Kulišić je osnovno muzičko obrazovanje stekla u Zvorniku, a potom u Srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu.

Skoro pet godina je u Švajcarskoj gdje je osnovni studij harmonike završila u Bernu, dok će za pet dana polagati završni ispit za izvođača klasične muzike na harmonici na master studiju u Lucernu.

Mlada umjetnica, koja je upisala i drugi master studij iz instrumentalne pedagogije, od 2011. godine radi kao nastavnik harmonike u Muzičkoj školi u Gštadu.

Njena godinu dana mlađa sestra Ljubinka završila je osnovni studij harmonike u Bernu i trenutno je na master studijama u Luganu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare