Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере

0

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО – Општина Источно Ново Сарајево суфинансираће 50 одсто трошкова за пензионере који у току године буду боравили на бањско-климатском лијечењу или рехабилитацији у бањама у Републици Српској.

„Осталх 50 одсто трошкова сносиће пензионери“, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и додао да је овај пројекат усклађен у договору са Удружењем пензионера Источног Новог Сарајева.

Он је позвао све пензионере да се информишу о овом позиву који је отворен до 17. маја.

„Ово је одраз наше посвећености социјалној политици и бризи о старијима, који су својим радом допринијели развоју ове локалне заједнице“, рекао је Катић на конференцији за новинаре.

Катић је навео да су из буџета општине издвојена знатна средства како би био омогућен одлазак што већег броја пензионера у бању.

„Циљ нам је да што више пензионера има прилику да оде на бањско лијечење или рехабилитацију, али ће предност имати они са најнижим пензијама, као и најстарији“, напоменуо је Катић.

Предсједник Удружења пензионера Источног Новог Сарајева Жарко Крсман захвалио је општинском руководству које, како је рекао, увијек настоји да помогне најстаријој популацији.

„Наши пензионери су и до сада, кроз уговоре Удружења са бањама, имали олакшице приликом одласка у бању“, навео је Крсман.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare