Суђењем Додику желе Србе свести на статистичку грешку

1

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина рекао је да је процес предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника“ Милошу Лукићу, уједно и суђење свим грађанима Републике Српске како би Срби са ових простора били склоњени на различите начине и сведени на статистичку грешку.

Шкипина је рекао да је ријеч о притиску и нападу на Републику Српску и њене институције како би одређени странци или неки други народи на овом просторима остварили неке своје жеље, а не суђењу појединцу или политичкој партији.

„Ово је наставак фарсе и монтираног процеса у згради у којој је у рату био логор за Србе. Судија који суди Додику и Лукићу је сумњиве ратне прошлости“, рекао је новинарима Шкипина који је дошао испред Суда БиХ да пружи подршку Додику и Лукићу у процесу покренутом због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Према његовим ријечима, у БиХ се дешава покушај страних тутора да Републици Српској наметну одређене одлуке које нису у складу са Уставом и није их донијела Парламентарна скупштина БиХ.

Шкипина је навео да поједини странци не дозвољавају да се конститутивни народи у БиХ сагласе, раде, сарађују и живе на овом простору, већ им треба жариште за неке њихове ко зна какве будуће планове.

„Политика СНСД-а и Додика иде у правом правцу и дефинитивно има одговор на овакво понашање странаца. Питање је само колико су људи свјесни и спремни да се окупе, колико су свјесни тренутка саборности и јединства свих Срба у Републици Српској“, рекао је он.

Према његовим ријечима, нелогично је да међу Србима постоје они који сутра неће доћи на митинг „Српска те зове“ у Бањалуку, који избјегавају усвајање закона у Народној скупштини Републике Српске, а спремни су да сарађују са окупатором.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lice koje ulijeva sigurnost, da nas u ovim teškim i turbuletnim vremenima vode samo najbolji među nama!