Subvencija za prevoz učenika 130.000 KM

0

ZVORNIK – Opština Zvornik planirala je da iz budžeta izdvoji 130.000 KM za subvenciju troškova prevoza učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2014/15. godini.

„Opština će od 20 do 100 odsto učestvovati u plaćanju đačkih mjesečnih karata za kategorije po osnovu socijalnog statusa, dopunskih prava porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, materijalnog stanja i broja školske djece u porodici, kao i po osnovu postignutog uspjeha učenika u prethodnom razredu“, rekao je novinarima načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

On je pojasnio da pravo na subvenciju od 100 odsto imaju samo djeca bez roditelja i dodao da se od prošle školske godine, osim postojećih kategorija, iz opštinskog budžeta subvencionira i prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su nosioci Vukove diplome i za srednjoškolce koji imaju prosjek ocjena 5.00 u prethodnom razredu.

Da bi se ostvarilo pravo na subvenciju prevoza za učenike iz višečlanih porodica slabog materijalnog stanja potrebno je da do 1. septembra roditelji ili učenici u stručnoj službi opštine dostave podatke o broju učenika i socijalnom statusu i takva izjava važiće za septembar, dok će za oktobar morati da dostave potrebna dokumenta.

Iz opštinskog budžeta sa 30 odsto biće subvencionisan i prevoz za osnovce koji putuju do četiri kilometra, zbog toga što ne podliježu subvenciji resornog ministarstva.

Spiskove za osnovce koji putuju do četiri kilometra škole će dostaviti nadležnoj opštinskoj službi.

Ovogodišnji budžet za prevoz učenika je na nivou prošle godine, kada je subvenciju prevoza ostvarilo oko 600 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare