Stupar: Ministrova izjava van pameti

0
Stupar: Ministarova izjava van pameti

ŠEKOVIĆI – Ratni komandant šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Miloš Stupar ocijenio je da je van pameti izjava ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da „Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici“, te poručio da bi Mektiću bolje bilo da gleda kako vodi ministarstvo na čijem je čelu.

„Nema govora o genocidu u Srebrenici. Bolje bi bilo Mektiću da gleda ono svoje Ministarstvo, da ga vodi kako treba i da malo vidi one pripadnike Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH kako se ponašaju i šta rade prema srpskim borcima, nego što se bavi političkim pitanjima“, rekao je Stupar Srni.

Stupar je i predsjednik veterana Drugog odreda, čiji je zadatak da se bori za prava pripadnika te jedinice koji se nalaze u zatvorima ili protiv kojih je pokrenut istražni postupak, te predsjednik Boračke organizacije regije Birač.

U julu 2008. godine Stupar je bio optužen za „genicod“ u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora, da bi ga drugostepenom presudom, dvije godine kasnije, Apelaciono vijeće Suda BiH, nakon obnovljenog suđenja, oslobodilo optužbe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments