Studentski domovi u Palama, Foči i Banjaluci useljivi do 3. oktobra

0

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je sinoć Srni na Palama da će do početka nove akademske godine biti otvorena sva tri novoizgrađena studentska doma na Palama, u Foči i Banjaluci.


„Kada je riječ o ova tri doma, u toku je donošenje određenih administrativnih odluka u vezi sa njihovim stavljanjem u punu funkciju. Domovi na Palama će sigurno biti spremni za useljenje do početka nove akademske godine. Vlada Srpske donijela je odluku o prenošenju vlasništva novoizgrađenih studentskih domova na Palama sa Univerziteta Istočno Sarajevo na Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i izvršeno je uknjižavanje, nakon čega slijedi predaja na korištenje Studentskom centru Pale“, kaže Malešević.

Nakon ovoga slijedi procedura raspisivanja konkursa i prijema studenata, što će sprovesti Studentski centar Pale.

„Nadam se da će oni sve te obaveze sprovesti do početka nove akademske godine. Slična je situacija i u Banjaluci jer će i taj dom biti u funkciji do početka akademske godine“, najavio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Malešević je podsjetio da je Vlada Srpske na prošloj sjednici imenovala vršioca dužnosti direktora Studentskog doma u Foči i vršioce dužnosti članova Upravnog odbora koji bi za nekoliko dana trebalo da počnu da obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom, tako da bi studenti trebalo da 3. oktobra usele u novi moderni dom.

Izgradnja studentskih domova na Palama počela je u oktobru 2013. godine, a Vlada Republike Srpske preuzela je na sebe finansiranje ova dva objekta na Palama čija je vrijednost 12,7 miliona KM, a koji su građeni po evropskim standardima.

Kapacitet dva objekta je 600 ležajeva i jedna kuhinja.

Na Palama postoje Pravni, Ekonomski, Filozofski i Fakultet fizičke kulture, koje pohađa više hiljada studenata iz Republike Srpske, Federacije BiH, ali i okolnih zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare