Studenti elektrotehnike iz zemalja regiona na ljetnoj školi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu danas je počela sa radom LJetnja škola pod nazivom „Moderni mahatronički sistemi“, koja je okupila studenate sa osam elektrotehničkih fakulteta iz pet zemalja regiona.

Nastava će se izvoditi u obliku predavanja, laboratorijskih vježbi i samostalnih priprema studenata.

Član Organizacionog odbora LJetnje škole Dejan Jokić izjavio je Srni da će se škola odvijati u laboratorijama ovog fakulteta za programabilne logičke kontrolere /PLK/ i mehatroniku, koje se trenutno smatraju najmodernijim i jedinstvenim na Balkanu.

Prema njegovim riječima, iako je osnovni cilj osnivanja LJetnje škole edukacija studenata, njeno organizovanje doprinijelo je dodatnoj promociji Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Jokić je podsjetio da Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu ima dugu tradiciju vrijednu pomena, kao i zavidne laboratorijske resurse.

Polaznici ljetnje škole, koja se završava 11. avgusta, upoznaće se sa osnovnim konceptom računarskog upravljanja procesima, senzorima i izvršnim organima, PLK-om, programskim jezicima za programiranje PLK, kao i sa industrijskim robotima, simulacijom njihovog rada i programiranjem.

Predavači su Slobodan Lubura, Slobodan Jokić i asistent Milica Ristović – svi sa Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

LJetnja škola okupila je studente elektrotehničkih fakulteta univerzitata u Beogradu, Novom Sadu, Skoplju, Zagrebu, LJubljani, Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Tuzli. Svi polaznici dobiće sertifikat o odslušanoj ljetnoj školi.

Laboratorijski kompleks Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu čini dvadesetak različitih laboratorija, od kojih su neke jedinstvene na Balkanu.

Promociju i organizaciju ljetne škole aktivno su pomogli članovi Udruženja studenata elektrotehnike Evrope.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare