Štrumfovi se družili sa mališanima

0
Štrumfovi se družili sa mališanima

SOKOLAC – Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine odigralo je večeras na Sokocu predstavu „Štrumfovi“.

Predstava je odigrana u prepunoj sali Narodne bibliteke na Sokocu, u organizaciji Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ i Narodne biblioteke.

Direktor sokolačke Ustanove za kulturu Irena Šućur rekla je Srni da je ovo peta predstava koju ova ustanova organizuje zajedno sa Narodnom bibliotekom i u saradnji sa Pozorištancem „Maslačak“.

„Djeca su do sada imala priliku da gledaju svoje omiljene junake iz crtanih filmova i svaki put se oduševe, a večeras su se posebno obradovali Štrumfovima sa kojima su pokušavali da opakog Gargamela nauče dobru“, kaže Šućurova.

Ona je dodala da se saradnja sa Pozorištancem pokazala kao veoma dobra i najavila da je u narednom periodu planirano više gostovanja glumaca iz Bijeljine.

Glumac Nenad Blagojević kaže da je grupa iz Pozorištanceta „Maslačak“ danas odigrala četiri predstave – po jednu u Milićima, Vlasenici, Han Pijesku i Sokocu.

On je dodao da je glumcima najveća nagrada oduševljenje mališana koji često učestvuju zajedno sa njima u igri.

Blagojević kaže da su sve četiri predstave bile dobro posjećene, jer u ovim sredinama nema mnogo kulturnih dešavanja.

„Djeca su najbolja i najiskrenija publika i svaki put kad nastupamo vidimo po njihovim reagovanjima da li smo na dobrom putu da predstava bude prihvaćena. Ako uspijemo da zadržimo njihovu pažnju i uvučemo ih da zajedno sa nama doživljavaju radnju i uživaju u likovima, to znači da smo uspjeli“, ocijenio je Blagojević.

On kaže da je svih petnaestak predstava na repertoaru Pozorištanceta „Maslačak“ prilagođeno dječijim željama, mašti i uzrastu.

Prema riječima Blagojevića, koji u ovoj predstavi igra Velikog Štrumfa, Pozorištance pokušava da napravi predstavu i za tinejdžere kako bi i njih privukli kao svoju publiku.

On je naveo da je grupa entuzijasta, čija je profesija gluma, a ideja vodilja ljubav prema djeci, odlučila da krene od najmlađih i da kroz njihovo odrastanje gradi publiku koja će uživati u pozorišnim predstavama.

Mališane u Milićima, Vlasenici, na Han Pijesku i Sokocu danas su, igrajući Štrumfove, zabavljali glumci Nenad Blagojević /Veliki Štrumf/, Dragana Trkulja /Štrumfeta/ i Ivan Petrović /Gargamel/.

Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine postoji dvije godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare