Strim fišing kup „Bioštica“ okupio 42 takmičara

0

SOKOLAC – Marko Jelić pobjednik je današnjeg sedmog Strim fišing kupa „Bioštica 2022“ na ribolovnoj stazi Žunovi kod Sokoca, u konkurenciji 42 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH.

Drugo mjesto na takmičenju pripalo je Danku Aleksiću, a treće Adiju Zorniću.

Organizator takmičenja Ognjen Borovčanin, reprezentativac BiH i učesnik na svjetskim prvenstvima i međunarodnim tamičenjima, rekao je novinarima da je bila dinamična utakmica ribara u kojima je uhvaćeno i vraćeno u rijeku 700 riba.

On je dodao da su se na ovom mjestu okupili reprezentativci i prvaci iz četiri republike bivše Jugoslavije, što tom kupu daje značaj takmičenja ribolovaca zapadnog Balkana.

Borovčanin je naglasio da je današnja takmičarska staza Žunovi uz rijeku Biošticu dugačka jedan kilometar i da bi uz njen produžetak u gornjem dijelu moglo organizovati i svjetsko prvenstvo, što bi bilo značajno za to područje, čijom su netaknutom prirodom ljepotom u okruženju visoke crnogorice svi gosti oduševljeni.

Miroslav Kaličanin, prvak Srbije u disciplini spin, na takmičenje je došao iz Beograda i rekao je da je oduševljen prirodnim okruženjem na rijeci Bioštici, te da je to takmičenje „malo balkansko prvenstvo“.

Perica Stojkovski iz Skoplja, ovogodišnji prvak Makedonije u spin ribolovu je, kako kaže, došao je zbog prijatelja koje je upoznao na ranijim takmičenjima.

Prema propozicijma takmičenja, juče je na dijelu ribolovne staze u Žunovima rijeka Bioštica poribljena sa 1.700 komada potočne pastrmke, a druženje se nastavlja sutra slobodnim ribolovom na istoj stazi i promocijom ribolovne opreme.

Za najboljih pet takmičara nagrade obezbijedila je firma „Strim takl“ sa Pala, koja je i organizator takmičenja sa sokolačkim Udruženjem sportskih ribolovaca „Bioštica“, uz podršku sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“ i opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare