Strahinja Erić najbolji sportista opštine Pale

0

Član Smučarskog kluba „Sarajevo“ iz Istočnog Sarajeva i reprezentativac BiH u biatlonu Strahinja Erić proglašen je večeras za najboljeg sportistu opštine Pale za 2020. godinu.

Najbolji sportski kolektiv je Odbojkaški klub „Jahorina“, najuspješniji trener Danilo Tadić, dok je titula najuspješnijeg sportskog radnika pripala Stefanu Bosiljčiću iz DŽiju-džicu kluba „Jahorina“.

Opština Pale je posebno priznanje dodijelila i Željku Šljiviću, zaslužnom za promociju i razvoj alpskog skijanja na Palama, a za doprinos razvoju fudbalskog sporta i promociju lokalne zajednice nagradu je dobio Andrej Đokanović Peci.

Za nemjerljiv doprinos u podršci članovima paljanskog društva nagrađeno je Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, a u ime Udruženja, titulu najboljeg sportiste ponio je Boris Vujinović, nosilac zlatne medalje na međunarodnom takmičenju u stonom tenisu, kao i na Zimskim olimpijskim igrama Evrope.

Najbolji sportista opštine Strahinja Erić rekao je novinarima da je počastvovan titulom.

„Bio sam i izabran među najboljim sportistima Republike Srpske i osvojio šestom mjesto. Ne potcjenjujem svoj rezultat, a ipak se trud i rad isplatili“, ističe Erić.

On navodi da je ispunio „A“ olimpijsku normu za Zimske olimpijske igre 2022. godine u Pekingu i ima 16 osvojenih nagrada na međunarodnim takmičenjima, te izrazio nadu da će u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate.

Predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba „Jahorina“ Branislav Blagojević kaže da je to jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva na prostorima od Drine do Istočnog Sarajeva i trenutno jedini premijerligaš u svim ekipnim sportovima.

„Sa time se ponosimo i to je odraz sistematskog rada, jer smo klub koji vodi računa od onih najmlađih pa do najstarijih. Prošle godine smo bili šampioni Republike Srpske i u tom smislu smo nastavili. Očekujemo i nadamo se i daljem dobrim rezultatima“, naveo je Blagojević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim sportistima na ostvarenim rezultatima i naveo da su Pale univerzitetski, sportski i turistički centar kojeg odlikuje mladost.

„Ovogodišnji izbor je fer i korektan. Komisija je imala ujednačen stav kada je u pitanju izbor pojedinaca, kolektiva i sportiste godine. Žalim što nismo mogli da priredimo svečaniju dodjelu nagrada, ali zbog virusa korona mjere se moraju ispoštovati“, kaže Jugović.

On je dodao da su sportisti imali brojna takmičenja uprkos virusu korona, ispoštovali norme i pokazali najbolje što mogu, te da će dosljedno predstavljati opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijsku regiju i sigurno i Republiku Srpsku.

Jugović im je poželio puno sreće i ostvarenih rezultata u daljem radu.

Najuspješniji trener Danilo Tadić iz Ženskog odbojkaškog kluba „Jahorina“ ističe da mu je čast da dobije lično priznanje, te da je ove godine komisija jednoglasno prihvatila da on bude najuspešniji trener.

„To je veliko zadovoljstvo i daće podsticaj da u budućnosti vjerujem u rad i da stvaram bolje rezultate. Ove godine napravili smo pravu senzaciju u premijer ligi. Trudićemo se i iduće godine da tako ostane jer imamo mladu i perspektivnu ekipu, a najbitnije nam je da ljudi iz opštine i rukovodstvo prepozna u nama kvalitet i da pružaju maksimalnu podršku“, poručio je Tadić.

Na svečanosti u Kulturnom centru Pale proglašeno je i 15 perspektivnih sportista.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments