Stop govoru mržnje

0

MILIĆI – Pedesetak članova Udruženja mladih „Motus adolescenti“ iz Istočnog Sarajeva, u okviru kampanje o podizanju svijesti mladih o štetnosti govora mržnje na internetu, boravilo je danas u Milićima da bi mladima u ovoj opštini ukazali na taj problem.

Program koordinator u Udruženju Aleksandra Matić rekla je Srni da će ovaj svojevsrni karavan mladih danas posjetiti 15 mjesta u BiH.

„Primjećujemo da je ljudima u gradovima u kojima smo do sada bili ova kampanja zanimljiva, prilaze nam, pitaju šta se dešava. Vjerujemo da ćemo uspjeti i da ćemo bar malo doprinijeti da se ljudi u BiH osvijeste i shvate da govor mržnje u bilo kom obliku nikome ne čini dobro“, rekla je Matićeva.

Ona je ocijenila da u BiH dominira govor mržnje na nacionalnoj osnovi, ali da ima sve više i homofobije, rasizma, pa i drugih oblika govora mržnje.

„Možemo reći da u BiH imamo sve oblike mržnje i da mi zapravo mrzimo sve. Na internetu je to najzastupljenije, jer je to oblast koja nije zakonski regulisana“, rekla je Matićeva i dodala da Udruženje radi na tome da do kraja 2015. godine u skupštinsku proceduru uđe nacrt zakona koji će regulisati „on- lajn“ prostor.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare