Stjepanović: Dobit preduzeća 200.000 KM

0
Opština Milići
Opština Milići

MILIĆI – Direktor “Komunalnog” Milići Zoran Stjepanović izjavio je danas Srni da očekuje da će ovo preduzeće na kraju godine iskazati dobit od 200.000 KM, te ostvariti najbolji poslovni rezultat od kada postoji.

Stjepanović optimizam zasniva na dosadašnjim rezultatima preduzeća koje od 2016. godine bilježi stalni rast prihoda, a koji će, prema očekivanjima uprave, u ovoj godini dostići iznos od 900.000 KM, što je za skoro 50 odsto više nego u 2016.

On je dodao da je “Komunalno” Milići stabilno preduzeće koje redovno izmiruje sve obaveze.

“Plate su redovne, porezi i doprinosi se redovno uplaćuju, a uspjeli smo ove i prošle godine da radnicima obezbijedimo regres koji niz godina nije isplaćivan”, rekao je Stjepanović.

On ističe da je u ovom periodu preduzeće realizovalo više investicionih poduhvata, od kojih su najznačajniji izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode u Zaklopači, u kojem je preduzeće učestvovalo sa 175.000 KM, kupovina opreme za održavanje komunalne higijene, te izgradnja i proširenje vodovodne mreže.

Otklanjanjem kvarova na primarnoj mreži i ugradnjom oko 400 novih vodomjera milićki komunalci upjeli su da u znatnoj mjeri smanje i gubitke vode.

“Pokriveni su svi ugostiteljski objekti, brente, stambene zgrade, kao i veliki broj domaćinstava. U tom procesu je otkriven veliki broj kvarova. Imali smo brojne slučajeve da domaćinstva imaju vanjske česme koje nisu išle preko vodomjera. Sve takve slučajeve smo uspjeli da riješimo”, rekao je Stjepanović.

Preduzeće trenutno zapošljava 32 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments