Stipendije za 30 osnovaca i srednjoškolaca

0

ZVORNIK – Fondacija „Hastor“ iz Sarajeva stipendiraće u školskoj 2013/2014. godini 30 učenika iz zvorničke opštine koji su danas potpisali ugovore o stipendiranju.

Predstavnik Fondacije Ramo Hastor rekao je novinarima da će stipendije dobijati 17 osnovaca i 13 srednjoškolaca. Osnovni kriterijum za dodjelu stipendije je materijalno stanje, a potom uspjeh.

Osnovci će dobijati po 100 KM, a srednjoškolci po 150 KM mjesečno tokom 12 mjeseci.

Hastor je rekao da nacionalna pripadnost nije kriterijum za dodjelu, napomenuvši da su nedavno potpisani ugovori o stipendiranju učenika srpske nacionalnosti u Trebinju.

Među stipendistima u opštini Zvornik, njih 28 su bošnjačke, a dva srpske nacionalnosti.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izrazio je zahvalnost Fondaciji „Hastor“ koja u okviru stipendiranja učenika i studenata veliki akcenat daje opštini Zvornik i pomaže onima koji su dobri đaci, a čije porodice nemaju uslova da ih školuju onako kako treba.

On je rekao da stipendija svakoj porodici i đaku olakšava svakodnevicu u sticanju znanja i obrazovanja i pomaže mu da se više posveti onome zbog čega ide u školu.

„Naša lokalna uprava daje stipendije uglavnom studentima, a aktivno sarađujemo sa svima koji su u mogućnosti da pomognu učenicima u našoj opštini, jer koliko god to željeli, lokalna uprava ne može pomoći svima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Stevanović.

Fondacija „Hastor“ osnovana je 2006. godine s ciljem pomoći mladima u obrazovanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare