Stigla oprema za šestosjed “Skočine”

0

Izgradnja šestosjeda Skočine (Prača) teče planiranom dinamikom. Radovi na iskopu “temeljnih stopa” u završnoj su fazi. Od projektovanih 12 stubova, za 11 su iskopani temelji i naliveni betonom. Sada slijede radovi na polaznoj stanici i prvom stubu.

Oprema za šestosjed je stigla i čeka završetak pripremnih radova za montiranje. Radove na demontaži, iskopu temelja, betoniranju stopa i pripremama za montažu izvodi firma Majnex.

U toku su radovi na izgradnji garaže za šestosjed na Poljicama, od strane građevinske firme Radis iz Istočnog Sarajeva. Po projektu objekat je 6 metara ukopan u zemlju, a po procjeni do sada je iskopano 80% površine. Ubrzo slijede pripreme za ugradnju betona.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sestosjed-skocine-izgradnja02/] width=[54] height=[90] title=[Stigla oprema za šestosjed “Skočine”] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zasljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments