Stigla djeca sa Kosova i Metohije

0

Pedesetak djece iz Štrpca, sa Kosova i Metohije stiglo je na Pale, u sedmodnevnu posjetu svojim vršnjacima.

Načelnik opštine Pala Boško Jugović dočekao je sinoć djecu sa Kosova ispred Crkve Presvete Bogorodice, koji je rekao da je presrećan što učestvuje u jednom ovakvom projektu.

„Iako smo izabrani u posljednji čas, uspjeli smo da sve organizujemo jer je u pitanju srpstvo i humana priča. Očekujem da i narednih godina budemo uključeni u projekat `Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske`“, rekao je Jugović novinarima.

On je zahvalio kolegama sa Kosova, roditeljima, direktorima škola, nastavnom kadru i saradnicima opštine koji su u kratko vrijeme organizovali ovu prelijepu priču.

„Bitno je da oni ovdje osjete slobodu kretanja, razmijene iskustva sa drugom djecom, te da se osjećaju kao kod svoje kuće i uživaju u ljepotama Pala“, naglasio je Jugović.

Jugović smatra da će ovo djeci sa Kosova i Metohije biti jedno lijepo iskustvo i da će sa Pala odnijeti lijepe uspomene kako bi dolazili i narednih godina.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Željko Forcan rekao je da se 30 roditelja prijavilo da ugosti djecu sa Kosova i Metohije.

Direktor Osnovne škole „Šarski odred“ iz Štrpca Čedomir Nikolić izjavio je novinarima da je stiglo 46 djece iz ove najjužnije enklave u kojoj živi oko 12.000 Srba.

On je istakao da spadaju u one opštine sa velikim brojem djece gdje školu pohađa više od 2.000 učenika.

Bojan Brčkalo rekao je da je emotivno vezan za Kosovo i Metohiju, tako da je primio troje djece kojima će priuštiti malo više slobode kretanja nego što dole imaju.

Projekat „Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“ organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosmeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare