Stevanović uručio priznanja

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas na Svečanoj akademiji priznanja podovom Dana grada za 2017. godinu pojedincima, organizacijama i preduzećima za doprinos ove lokalne zajednice.


Povelja grada Zvornika dodijeljena je posthumno Brani Lukiću, osnivaču i vlasniku preduzeća „Keso promet“ koje zapošljava 140 radnika.

Povelja grada Zvornika uručena je Radislavu Filipoviću, direktoru poslovne oblasti Proizvodnja i marketing u kompaniji „Alumina“, koji je svojim angažovanjem umnogome doprinio da se u ovoj fabrici razvije čitava lepeza novih proizvoda, kao i kreiranju poslovnog imidža „Alumine“ na poslovnoj mapi Evrope i svijeta.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ dodijeljena je posthumno Krstimiru Miketiću koji je bio uspješan privrednik.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ dodijeljena je i Humanitarnoj organizaciji „Nemanjići“ iz Švajcarske koju čine humani ljudi iz Zvornika i drugi humani ljudi, a koja pruža pomoć višečlanim porodicama u stanju socijalne potrebe.

Srebrna medalja „Stanko Nikolić“ uručena je Velislavu Zekoviću koji je zabilježio zapažene rezultate kao prosvjetni radnik, a bavio se i drugim djelatnostima koje su bliske njegovoj struci.

Bronzana medalja „Stanko Nikolić“ uručena je Svetozaru Eriću koji je 75 puta dobrovoljno darovao krv, kao i Zdravku Blagojeviću za posebno humano djelo, darovanje organa.

Zahvalnica grada Zvornika dodijeljena je firmi „Bingo“ Eksport-import Tuzla za nesebično pruženu pomoć na razvoju socijalno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta na području grada Zvornika.

Filipović se u ime nagrađenih zahvalio gradskoj upravi Zvornik na dodjeli priznanja, te kolegama iz kompanije „Alumina“, za koje je rekao da su zajedno s njim doprinijeli uspjehu, dodavši da pojedinac u ovom kolektivu ne znači mnogo, ali da svaki od njih pojedinačno doprinosi ogromnom napretku i uspjehu.

Povodom Dana grada, gradonačelniku i građanima Zvornika čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, Ambasada Švajcarske u BiH, Treći pješadijski Republika Srpska puk Oružanih snaga BiH i drugi.

Svečanoj akademiji prisustvovali su ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa i šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare