Stevanović: rigorozne kazne za ilegalan prelazak granice

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da će najstrože biti sankcionisana lica koja iz Srbije u Republiku Srpsku ilegalno prevoze ljude čamcima preko Drine ili Zvorničkog jezera.

„Nakon rigoroznijih mjera na granicama, primijećeno je da mnogo ljudi sa naših prostora pokušavaju ilegalno da uđu. Molim sve naše sugrađane, sve ljude koji misle da tako mogu preći granicu da to ne čine, naročito one koji im to organizuju, kazne su rigorozne i država će stati u zaštitu svojih građana“, rekao je Stevanović.

On je upozorio i da rodbina, komšije, prijatelji ne posjećuju sugrađane koji su prethodnih dana boravili na liječenju u zdravstvenoj ustanovi izvan Zvornika, gdje je zabilježen slučaj zaraženog medicinskog radnika.

Stevanović je dodao da su ti pacijenti u kućnoj izolaciji i za njih se čekaju rezultati testiranja.

„Nema opuštanja, ključne su dvije sedmice pred nama, potrebna je najveća moguća disciplini, što znači ne izlazite iz kuća, ne okupljajte se ni u zatvorenom, ni na otvorenom, držite međusobno rastojanje ispred trgovina i banaka i nosite maske, čuvajmo i sebe i druge“, rekao je Stevanović.

On je dodao da se pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Zvornik nalazi 927 lica, dok za 160 osoba u toku dana ističe mjera samoizolacije.

Komunalna policija u poslednja 24 časa kontrolisala je 104 lica i nije bilo kršenja samoizolacije.

Zbog kršenja policijskog časa tokom vikenda sankcionisana su četiri lica, dok stariji od 65 godina nisu kršili mjeru zabranu kretanja.

Volonterski servis grada Zvornika u protekla 24 časa obavio je nabavku za 12 sugrađana.

„Gradski štab za vanredne situacije Zvornik donio je zaključak da se sve ranije donesene mjere produžavaju do 13. aprila“, rekao je Stevanović i dodao da je snabdjevenost u trgovinama potpuno normalizovana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare