Stevanović poželio učenicima srećan početak školske godine

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović poželio je danas srećan početak nove školske 2014/15 godine za učenike osnovnih i srednjih škola na području zvorničke opštine, posebno za 482 učenika koji su prvi put sjeli u školske klupe.

„Prvi dan škole važan je datum kada đaci počinju novu školsku godinu, a najvažniji dan je naročito za one koji prvi put polaze u školu – prvačiće“, rekao je Stevanović, obilazeći učenike prvih razreda u zvorničkoj Osnovnoj školi /OŠ/ „Sveti Sava“.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo što broj učenika prvih razreda na području zvorničke opštine ne opada, dodavši da i ove školske godine broj upisanih đaka u prve razrede veći od petogodišnjeg prosjeka za 12 učenika.

On je podsjetio da je petogodišnji prosjek 470 upisanih učenika u prve razrede.

Načelnik opštine je prvačićima u OŠ „Sveti Sava“ podijelio prigodne poklone, a potom obišao i učenike osnovne škole „Desanka Makimović“ u zvorničkoj mjesnoj zajednici Čelopek.

Na području zvorničke opštine ove školske godine upisana su ukupno 482 đaka u prve razrede, od čega u OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku 152, u OŠ „Desanka Makimović“ u Čelopeku 156, u OŠ „Petar Kočić“ u Kozluku 46, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću 65, u OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici 31 i u OŠ „Jovan Cvijić“ u Drinjači 23 učenika.

U ovoj školskoj godini u šest matičnih i 19 područnih osnovnih škola nastavu će pohađati 4.200 učenika, a u dvije srednje škole oko 1.535 učenika.

Prema broju učenika u Republici Srpskoj, opština Zvornik dijeli peto mjesto sa Gradiškom, poslije Banjaluke, Bijeljine, Doboja i Prijedora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare