Stefan Malbašić pobjednik regionalnog takmičenja iz fizike

0

U Srednjoškolskom centru „Pale“ 12. marta 2016. godine održano je regionalno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola.
U kategoriji učenika drugog razreda prvo mjesto je osvojio naš sugrađanin – Stefan Malbašić, učenik Gimnazije Srednjoškolskog centra „Pale“.

Na regionalnom takmičenju iz fizike učestvovali su učenici srednjih škola sa područja Sarajevsko-romanijske regije. Stefan je zadovoljan osvojenim prvim mjestom i plasmanom na republičko takmičenje, jer je, kako kaže, konkurencija bila jaka.

„Zadaci su bili iz četiri zanimljive, ali nimalo lake oblasti: molekulsko-kinetička teorija, termodinamika, fluidi i molekulske sile i agregatna stanja. Ali dobra priprema i znanje dali su rezultate. Za ovo takmičenje pripremao sam se sa svojim profesorom fizike Zoranom Konjokradom, vježbajući znatno teže zadatke od onih koji se rade na časovima redovne nastave. Trud se isplatio i došao sam do prvog mjesta“, izjavio je Malbašić.

Stefan kaže i da učenici moraju prije svega dobro vladati matematikom da bi mogli riješiti zadate probleme iz fizike, i dodaje da je to za njega bila olakšavajuća okolnost.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare