Stečajni upravnik Lazo Đurđević

0

ZVORNIK – Privredni sud u Bijeljini imenovao je Lazu Đurđevića iz Šamca za stečajnog upravnika u Fabrici glinice „Birač“, saznaje Srna u ovoj pravosudnoj instituciji. Odluka o pokretanju stečajnog postupka u Fabrici glinice „Birač“ donesena je juče u bijeljinskom Privrednom sudu.


U tom sudu podsjećaju da poslije otvaranja stečaja kreće procedura, koja je obično duga, te napominju da sve dalje preuzima stečajni upravnik.

Vlada Republike Srpske je u subotu, na prijedlog Koordinacionog tima za nastavak poslovanja Fabrike glinice „Birač“ iz Zvornika, dala saglasnost Poreskoj upravi Srpske da se u ovoj fabrici otvori stečajni postupak.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je juče da se pokretanjem stečajnog postupka u Fabrici glinice „Birač“ dobija novi pravni status i stvaraju pretpostavke za uspostavljanje kontrole nad svim dešavanjima.

Inspektori MUP-a, Poreske uprave, Deviznog inspektorata i Republičke uprave za inspekcijske poslove su 2. aprila, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, počeli kontrole u Fabrici glinice „Birač“.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija ranije je rekao da se bez MUP-a i tužilaštava do nekih dokumenata neće moći doći u Fabrici.

„Znali smo da je teška situacija, ali je mnogo teža i mnogo više ima propusta nego što smo očekivali. Iznenađeni smo nespremnošću pojedinaca u Fabrici da sarađuju sa inspektorima, odnosno da dostavljaju podatke koji se od njih traže“, istakao je Tegeltija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare