Staze na Jahorini ispunjavaju uslove za „Evropa kup 2015“

0

Fis delegacija za organizaciju „Evropa kupa“ u alpskom skijanju pregledala je staze na Jahorini i ocijenila da ispunjavaju uslove za održavanje „Evropa kupa 2015“, uz određene tehničke nedostatke koje treba otkloniti, izjavila je Srni ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

„S obzirom na značaj „Evropa kupa“ za Jahorinu i za turizam, sve institucije u Srpskoj su spremne da podrže održavanje takmičenja“, istakla je Tešanovićeva, nakon sastanka Fis delegacije sa domaćim organizatorima „Evropa kupa 2015“ na Jahorini, u okviru kojeg će biti održano takmičenje u veleslalomu i slalomu za žene.

Odluka da li će se ući u projekat organizacije „Evropa kupa 2015“ na Jahorini biće donesena do 1. juna, kada se u Barseloni održava sjednica Svjetske organizacije za održavanje kupova u alpskom skijanju.

Prema riječima Tešanovićeve, organizatori „Evropa kupa“ treba da sagledaju probleme sa osnježavanjem staza, te je dogovoreno da se do 28. maja tačno moraju precizirati izvori finansiranja koji su potrebni za održavanje takmičenja.

„Premijeru Republike Srpske Željki Cvijanović izložićemo određene probleme, te na koji način se može osnježavanje popraviti, odnosno otkloniti greške koje trenutno postoje“, navela je Tešanovićeva.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović sastala se danas na Jahorini i sa rukovodstvom Fudbalskog kluba „Željeznica“ iz Trnova i tom prilikom, kao donaciju Ministarstva, uručila sportsku opremu ovom klubu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare