Staze dobro uređene

0

Na Jahorini danas visina snježnog pokrivača iznosi od 60 do 80 centimetara, temperatura je minus šest stepeni, a staze su dobro uređene, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra „Jahorina“ Ivana Lizdek.

Lizdekova je navela da od vertikalnog transporta danas rade šestosjedi Poljice, Ogorjelica i Skočine, liftovi Poljice, Željo i Olimpik i bebi-lift.

„Prethodnog dana u funkciji je bio i sistem za vještačko osnježavanje staza, pa je i staza Skočine danas puštena u rad“, istakla je Lizdekova, dodajući da će sistem za vještačko osnježavanje biti u funkciji kad god temperatura bude dozvoljavala, da bi staze bile što bolje uređene.

Lizdekova je navela da je za vikend, posebno u nedjelju, na Jahorini bio veliki broj gostiju, a dobra posjećenost očekuje se i u narednim danima, posebno zbog prevoza koji je organizovan iz Sarajeva.

Ona je podsjetila da autobus za Jahorinu svakog dana kreće sa Ilidže u 8.30 časova, sa usputnim stajalištima Stup, Nedžarići, Alipašino Polje, Otoka, Socijalno, Pofalići, Zemaljski Muzej, Skenderija, Drvenija, Vijećnica, Pale.

Povratak sa Jahorine je u 16.00 časova, a cijena kupona kojim se, osim prevoza, ostvaruju i dodatni popusti, iznosi pet KM u jednom pravcu za odrasle, dok je povratna karta sedam KM, a za djecu do sedam godina je tri KM, a povratna pet KM.

Lizdekova je naglasila da, uz kupon od prevoza, u svim objektima Hotela „Bistrica“ gosti ostvaruju popust od 50 odsto na kafu, čaj i korišćenje bazena, a sarajevski roštilj dobiju po cijeni od šest KM.

Lizdekova je podsjetila da su do kraja januara u svim hotelima na Jahorini snižene i cijene smještaja uz ekstra popuste.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare