Startovala ultra i maksi trka

0

Osmo izdanje „Jahorina ultra trejl“ počelo je jutros trkom ultra na 130 kilometara i maksi na 70 kilometara, a sve teče po planu i programu, rekli su Srni iz Olimpijskog centra „Jahorina“, koji je organizator trke.

Ovogodišnji moto-trke je „Dvije države, mnogo planina i jedan događaj“ jer je najduža i najzahtjevnija trka ultra krenula iz Srbije, sa Mokre Gore, iz hotela „Iver“ i završava se na Jahorini, kod hotela „Rajska dolina“.

„Ultra trka koja nosi pet ITRA bodova duga je staza sa više od pet hiljada visinske razlike, dok je maksi sa visinskom razlikom 2.200 metara krenula iz hotela `Park` u Rogatici i završiće na Jahorini“, naveli su organizatori i dodali da su svi ultraši dobro prešli granicu i idu ka svom cilju.

Za ovogodišnju trku prijavljeno je više od 350 takmičara iz 27 zemalja, a sutra su na programu midi na 27 i mini trka na 10 kilometara.

Prema riječima organizatora, midi je kružna ruta koja počinje i završava kod hotela „Rajska dolina“ i omogućava trkačima da upoznaju sve atraktivne predjele Jahorine – od gole Jahorine, preko izvora Prače i najatraktivnijih šumskih dijelova koji krase ovu planinu.

Mini trka predstavlja kružnu rutu koja počinje i završava ispred Olimpijskog bara na vrhu planine, a posebno je atraktivna jer uključuje i vožnju gondolom Poljice.

„Svaka trka ima okrepne stanice za sve učesnice, kako bi se takmičari mogli odmoriti, rashladiti“, naveli su organizatori.

Za sutra su planirane izjave za novinare u 13.00 časova kod hotela „Rajska dolina“ na Jahorini i dodjela nagrada za najuspješnije na ruti midi i mini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare