Stari zanati oslobođeni komunalnih taksi

0
ZVORNIK – Vlasnici radnji starih zanata u Zvorniku oslobođeni su plaćanja komunalne takse na istaknuto poslovno ime, dok preduzetnici neće plaćati ovu taksu prve godine poslovanja, potvrđeno je danas iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove ove opštine.
Predstavnik Odjeljenja Nenad Stanković rekao je novinarima da je najnovijom odlukom Skupštine opštine Zvornik uvedena posebna stavka „veliki i hipermarketi“, koji će za istaknuto poslovno ime na godišnjem nivou plaćati 800 KM, dok će notari plaćati 2.000, umjesto dosadašnjih 1.000 KM.

„Prema novoj odluci, za zauzimanje javnih površina za ugostiteljske bašte do 20 metara kvadratnih dnevna komunalna taksa iznosi 0,20 KM po metru kvadratnom, umjesto dosadašnjih 0,30 KM“, pojasnio je Stanković.

On je rekao da će se za baštu od 20 metara kvadratnih plaćati 120 KM mjesečno, umjesto dosadašnjih 180 KM, i dodao da će za svakih novih deset metara kvadratnih cijena u odnosu na dosadašnju biti manja za po 20 KM.

Taksa za mjesečnu rezervaciju mjesta za parkiranje vozila smanjena je sa 100, na 50 KM.

Stanković je rekao da će građevinski investitori za postavljanje skela na trotoaru ili zelenoj površini plaćati jednu KM po kvadratnom metru dnevno, odnosno 1,5 KM za zauzimanje kolovoza, što je sto odsto povećanja, u odnosu na dosadašnju visinu takse.

„Godišnja komunalna taksa za držanje objekata na vodi, među kojima su i kućice za odmor, iznosi 75 KM“, rekao je Stanković.

On je podsjetio da je komunalna taksa povećana i za magacine i podrume pića, motele, mlinove, brente, uplatna mjesta lutrije, te ljekarske i stomatološke ordinacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments